De beste tips voor Zwangerschapsfotografie!

De beste tips voor een perfecte Zwangerschapsfotografie sessie!


Hoera je bent zwanger! Wat ontzettend leuk dat je deze bijzondere periode vast wil laten leggen in beeld!
Om tot de mooiste foto’s te komen is het handig om met een aantal dingen rekening te houden.
Graag help ik je verder met de een paar handige tips voor een geslaagde zwangerschapsfotoshoot.

Ik hoor vaak dat het echt aan voelt als een cadeau voor jezelf. Dit soort foto’s maak je zelf niet zo snel, dus des te leuker om het op deze manier een keertje aan te pakken. Meestal is het beste moment om tussen de 32 en 38 weken van je zwangerschap een fotoshoot in te plannen. Je buik is dan heel mooi zichtbaar op de foto’s. Bedenk goed welke stijl en welke poses je mooi vindt en natuurlijk wat voor kleding je wil aantrekken. Neem sowieso een paar extra kledingsetjes mee mocht je toch nog willen wisselen op het laatste moment. Gooi nog een paar mooie accessoires zoals oorbellen of een te gekke ketting, in je tas en geef je nagels een mooi kleurtje. Heb je een heel ander creatief foto idee, bespreek het van te voren met de fotograaf. Hieronder vindt je een paar handige tips!

Zwangerschapsfotografie Zwangerschapsshoot, zwanger, bollebuik, geboortefotografie, newborn fotografie, zwangerschap, stijlvolle zwangerschapsfotografie

Tip: Kies voor de juiste kleding

Kies voor kleding waar jij je prettig in voelt. Toch is het heel leuk om een keer een mooie jurk aan te doen of gewoon iets wat mooi zit. Dit kan zowel een strak shirt zijn, of een mooie jurk waarbij de buik goed uitkomt. Dan kunnen we je buik en jouw mooie vrouwelijke vormen beter accentueren. Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt in kleding die je graag draagt en bij je past.

Wel is het fijn als de kleren niet te druk zijn. Denk hierbij aan kleuren in overeenkomende tinten. Kleuren zoals zwart, wit, beige, pastel en aardekleuren zorgen voor een mooie sfeer in de zwangerschapsfotografie. Kleren met felle kleuren en drukke prints veroorzaken hierbij vaak voor een onrustig beeld en minder mooie foto’s. Wil je graag zwangerschapsfotografie in de winter en is het nog fris buiten? Neem dan lekkere warme kleding mee voor eventuele korte pauzes. Zo weet je zeker dat we een mooie resultaat kunnen boeken!

Tip: Wel of geen blote buik?

Wanneer je kiest voor zwangerschapsfotografie in je eigen huis, dan kan het leuk zijn om ook je blote buik te laten fotograferen. Dat kan bijvoorbeeld een mooie setting zijn in jullie huiskamer of op jullie bed of romantisch bij het raam. Ook hier mag je creatief zijn met je kleding. Wil je meer tips dan kijk even op ons portfolio. Om strepen op de buik te voorkomen is het belangrijk om 1,5 uur van tevoren geen strakke lingerie of broek aan te hebben. Dat geeft het allermooiste resultaat. 

Zwangerschapsfotografie Zwangerschapsshoot, zwanger, bollebuik, geboortefotografie, newborn fotografie, zwangerschap, stijlvolle zwangerschapsfotografie

Tip: Make-up

Kies voor Make-up die je in het dagelijks leven ook draagt! Ga vooral niet teveel experimenten voor de zwangerschapsfotoshoot, het is veel belangrijker dat je gewoon jezelf kunt zijn! Wil je toch graag  iets ‘extra’s’ qua make-up? Een net wat fellere of donkere kleur lipgloss of lippenstift kan al veel verschil maken! Draag je in het dagelijks leven veel make-up? Zorg er dan voor dat de make-up voor de fotoshoot neutraal van kleur is. Vooral felle kleuren kunnen een onrustig beeld geven aan de foto’s.

Zwangerschapsfotografie, Zwangerschapsshoot, Zwanger

Tip: Neem iets persoonlijks mee!

Neem een voorwerp mee die een bijzondere betekenis heeft voor jullie! Denk hierbij aan een echo-foto, schattige kleine schoentjes of dat eerste knuffeltje die je voor je nog te geboren kindje kocht..net wat jullie zelf leuk vinden! Neem snel contact met me op wanneer jij een toffe shoot wil boeken!

Tarieven Fotoshoots

Baby One More Time

195
 • 60 minuten Fotografie
 • Professionele Editing
 • 10 Foto's Digitaal in een Gallery
 • Reiskosten tot 20km gratis

Always be my Baby

295
 • 60-90 minuten Fotografie
 • Professionele Editing
 • 20 Foto's Digitaal in een Gallery
 • Deluxe Studio Line Album 15x15cm
 • Inclusief Reiskosten NL/BE
Populair

I love you Baby

395
 • 60-90 minuten Fotografie
 • Professionele Editing
 • Alle Foto's Digitaal in een Gallery
 • Deluxe Studio Line Album 20x20cm
 • Deluxe Fotobox met Prints
 • Inclusief Reiskosten NL/BE

© Copyright Eppelicious Photography & Eppel Fotografie